Aktiviteter

ATT GÖRA

Transport

Ta Palmbussen och Palmtåget. (ENDAST SOMMARTID)

Londonbussen (Palmbuss) och det lilla tåget går gratis hela sommaren. Kliv av och på där det passar dig. Palmbussen går från Stortorget till Smygehuk med stopp vid Dalabadet och Gislövs hamn. Palmtåget går runt Trelleborg med flera olika hållplatser.

Smygehuk 

Sveriges sydligaste udde, Smygehuk, ligger öster om Trelleborg. Smygehuk är en platt sanddyn omgiven av steniga stränder. Längre söderut än så här kan du inte gå, inte om du vill hålla dig torr på fötterna.

Läs mer

Hästridning

På Villie gård i norra Trelleborg är det ponnyridning sommartid. Då kan du också besöka stallet, klappa hästarna och unna dem morötter. Men ring och boka innan.

Snorkel

Sydkustens första snorkelled. Som en naturstig, men under vattnet öster om Skåre hamn i Trelleborgs kommun. Längs en skyltad stig under vattnet kan du njuta av den vackra undervattensmiljön här, med sina älängar och blågällskogar.

Sälar

I Skåre väster om Trelleborg finns ett marint reservat. På hösten ligger ofta sälar och vilar på klipporna. De är nästan uteslutande knubbsälar och de kommer från den stora kolonin på Måkläppen. Ta med dig en kikare och spana! Tänk på att inte komma för nära och inte störa. Det finns även ett utsiktstorn om man vill se lite bättre. Tornet ligger väster om hamnen. En riktigt mysig naturupplevelse för hela familjen.

Badplatser i Trelleborg

Läs mer 

Anderslövs Friluftsbad

Läs mer 

Bad i Kämpinge, Höllviken, Skanör och Falsterbo.

Läs mer 

Cykling Trelleborg - Ystad

Läs mer 

Cykling Trelleborg - Skanör

Läs mer 

Lånecykel

Läs mer 

Se även

Sevärdheter

ss